lunes, 30 de mayo de 2011

DIUMENGE, CONTINUEM

Primer, retre homenatje als companys franceços, que vo-lían fer la seva propia acampada solidaria á la plaça de la Bastilla de Paris. Han estat durament reprimits, i foragi-nats. Ala mateixa vegada, a Atenes, els grecs, també han iniciat les seves movilitzacions per motius similars.
Mentre tant, à la plaça del Poble, es decidía continuar; la Assamblea de Acampada Terrassa va arrivar a un con-sens molt ample. Prácticament s’estava dirimint a l’hora a tot el país, i el resultat de totes les assamblees, deixa ben clar que l’impuls iniciador d’aquest moviment social es manté ferme i amb soluciò de continuitat.
La questió del dia era la permanencia, i fins quand, doncs es tè una sensibilitat al fet que la ocupació de la via pública porta molesties al trànsit, als veins, i a la activitat comercial, principalment. A més, potser per l’efecte crida dels fets de divendres a plaça Catalunya, al cap de semana ha crescut el nombre de tendes, i de continuar aquest ritme ens portaría a omplir el mig de la Rambla.
De momento, la acampada es el element aglutinador de les diferents comissions de trevall, i el punt de trovada per les diverses activitats. Això ens porta a la obligaciò de mantenir-nos una altra semana com a mínim per desarrot-llar la tasca de donar cos a les citades comissions, i matit-zar una estructura estable per poger emprendre accions concretes. Es parla de extendre les accions als barris (à Toledo ho farán acampant, i mantenint només un punt d’informació al centre ) per implicar més veinat i altres actors socials. De fet la comissiò de barris ja fa tasca en aquest sentit, com la de sanitat que ha afegit forçes a les protestes devant de hospitals. N’hi an panels informatius indicant les diferents comissions, horaris i punts de reunió.
Per evitar un creixement insostenible, per questions d’espi, logística (la cuina tè una feinada…) i seguretat, es plantejavent dues opcions: La primera era limitar el nom-bre de tendes, i l’espai de acampada; qui té el poder per dir tú si , tu no
La segona, amb molt més seny, es demanar que tothom que sigui acampat, s´ha de implicar à qualsevol activitat de les moltes que es fan.
De fet, molts dels més joves, han plantat la seva tenda mès per volutat que per convicció; son l’anima de la protesta, volen, tenen dret a un lloc. Encara no han fet els primers passos per la Vida, i ja es trovent els horitzons tancats. Necessiten el nostre recolzament, aprendre a llui-tar p’els seus drets. Asumir que una veu un vot; el nostre vot anirá a on s’escolti la nostra veu.
Això es DEMOCRACIAREAL

sábado, 28 de mayo de 2011

TERRAS-RHIR

Començar el dia, ahir divendres, va ser molt dur; degut a les noticies que arrivaven de plaça Catalunya, fins que no vem veure les coses clares, n’hi había un trasvelssament general. Cridar-s’en a la calma , i veure l’esdevenir dels aconteciments. De fet, les declaracions del conseller Felip Puig en la roda de prensa, eren tan aséptiques que va demostrar que s’en havia equivocat de volta a volta. Es un cas molt greu de sordera política, i ceguessa social.
La comisiò de trevall de la tarda, es va tornar ben bè una preassamblea. Però lo veritablement emotiu ha estat l’ini-ci de la asamblea a les buit del vespre: Un minut de silen-ci pels apallissats al matí, i ,un altre minut ples familiars dels apallissadors, que n’han de sortir al carrer amb el pes d’aquests actes vergonyosos. Estem fent resistència pa-cífica, i volem ser escoltats per que cada vot es una part del salari que reben aquets polítics.
El que estic treient en clar d’aquestes reunions es molt simple : Actualment tenim una democracia representati-va, en la cual es vota cada quatre anys i, t’en oblidan. Doncs NO. Volem una democracia representativa amb un control directe de la tasca dels càrrecs qu’hem votat. Si us recordeu de la campanya de l’Ajuntament per decidir, en-tre uns quants projectes en qué es gastaría els diners d’els pressupostos per millorar la ciutat, ja us podeu imaginar de que parlo. DEMOCRÀCIA 2.0 Tenim al nostre abast unes etnes que ens permeten portar a terme aquesta idea amb molta facilitat. Les noves tec-nologíes permeten un contace directe amb els nostres re-presentants, fent-li arrivar propostes que amb una quanti-tat establerta de m’agrada ja podrían ser vinculants per fer anar endevant mocions concretes. La eina que compli-menta les xarxes, es el DNI electrónic. El que ens porta a la instauració de un Quart Poder : Legislatiu, Executiu, Judicial, i Social. Retornar a aquells Consells d’Ancians dels antics pobles “incivilitzats”
VOLEM QUE L’ESPERIT DE LES ACAMPADES DEMOCRACIAREALJA FAGI EVOLUCIONAR AQUESTA DESIGUALITARIA SOCIETAT.!!!

viernes, 27 de mayo de 2011

BCN Resisteix!!

Després de veure la aséptica i malévola explicació del conseller á la roda de prensa, m'en adono de que a més de sordera política, n'hi ha ceguera social. Esa mal encubierta tentativa de desalojo, sólo ha servido para mostrar al pais que no es cosa de antisistema, sino de ciudadanos preocupados por su futuro. Ahora una paradoja: En Madrid, Esperanza aguirre le pide a Interior que desaloje Puerta del Sol, y aqui en Barcelona el PP le pide explicaciones a Felip Puig. ME LO EXPLIQUEN,

lunes, 23 de mayo de 2011

"VOCE POPULARUM"

Una altre setmana, al menos, aquest es el ben aurat plantejament per que tingui raò de ser una acciò popular espontània, democràtica, i, molt bè portada pels colectius que la integran. Pot ser no n'hi hagi prou amb la marxa cap a plaça Sant Jaume el proper diumenge, per que algo canvíi, però, en aquests moments, ja s'els hi ha donat una bona esbroncada als polítics; a més d'una lliçò de civisme a tot hom. Demostrar que colectius de “okupas”, i altres que sem-pre hi son a moltes de les protestes que es fan per lluitar per drets “Constitucionals”, no son tan antisistema com s'ha volgut fer veure, es, en sí mateix, una gran victoria per qui está compromès en aquestes movilitzacions. I, a mès, s'està veient que una bona part de la poblaciò els hi fa costat apropan-se a les assamblees i donant soport protant menjar pels acampats.
“ EL DIA DESPRÈS “
El resultat de les eleccions es molt deçebedor , d'acord que es un vot de càstic a l'esquerra per una gestiò poc adient de la crisi, però els votants heu donat massa empenta a unes dretes que d'un i dos les bones idees que tenen. Aci, a Terrassa encara s'en ha mig mantingut la cosa, qu'heu fet fora a ERC. I a tot Catalunya els vots catalanistes, s'en han ant cap a Cònvergencia que retalla serveis i drets als pobres, i , impostos als rics. Pitjor ho han fet a Valencia, que han votat al més assenyalat pels jutges. Però , la tònica imperant ès la mateixa arreu el pais, la gent s'espanta, es torna conservadora, i les con-signes populistes i demagògiques arrelan en el ideari de la gent.. El problema, es que sembla que aixó no fa que els que han de prendre nota s'en assebentin, per que no es veu gaire rectificaciò dels seus actes. À les grans zones industrials es a òn es veu més absentisme, deformació professional,
AMB AQUEST PANORAMA FAREM ANAR EN DEVANT LES NOSTRES REIVINDICACIONS???? Primer s'haura de educar a la gent. JPB

viernes, 20 de mayo de 2011

INDIGNAOS!!

Esta entrada se va a publicar en Terrassa, en su formato habitual pero a doble columna.

INDIGNAOS !!! Perjudicados por la Crisis!!
Sopbre todo jóvenes en paro, estudiantes afectados por recortes presupuestarios, y sanitarios, dependientes, pen-sionistas, y todo aquel que dependa de un subsidio.
Tambien los afectados por las abusivas hipotecas que se ven abocados al desahucio, y quien quiera acceder al mercado de la vivienda y no pueda ni soñarlo por sus obscenos precios.
Y así podemos seguir sumando colectivos tocados por la actual crisis. Una crisis que no ha traido el actual Go-bierno -aunque su manera de gestionarla sin coger el toro por los cuernos, le hace un poco culpable- sino la espe-culación salvaje por el Boom del ladrillo heredados de la era Aznar, y propiciado por el desmesurado mercadeo de los valores bursátiles por parte de los Neocom en la dé-cada pasada. Propiciado por la Gran Banca Mundial, y desrregulado por parte de los Gobiernos -a ellos les esta-ba bien pues generaba riqueza (ficticia) sin pensar en un posible crak- que realmente se encuentran a merced de lo que mandan los mercados. Éstos, al fin y al cabo son manejados por una Economía Globalizada, que a cada ciclo, da una vuelta de tuerca dejando mas esquilmados los recursos de las clases medias y bajas.
En nuestro pais , le vino muy bien al Gobierno Aznar
para poner una cortina de humo sobre la fiebre deslocali-zadora de finales de los 90, que destruyó todo el tejido industrial creado a partir de la Reconversión industrial que nos puso en la órbita de la zona Euro.
Esta oleada de concentraciones/protesta, no tiene nada de electoralista aparte de la coincidencia de fechas. Se trata del indicativo de cabreo, el grado de desafección popular con la clase política, que gobiernan para ellos, metidos en su burbuja, maniatados por la Ley de Merca-dos y los dictámenes de las grandes financieras.
Aversión a un sistema político basado en la opacidad y plagado de tramas corruptas que se reparten el pastel dejando a la población cada vez más desprotegida ante los vaivenes de la economía.
Aversión a un sistema bancario que ha jugado a ser Dios, y ante dificultades, ha tirado de las arcas del Esta-do comiéndose los fondos del Estado del bienestar; para mantener sus prebendas y seguir pagando sus fabulosos sueldos y sus cuantiosos activos .Pues en Catalunya ya hay 250.000 familias que dependen de ayudas para poder comer!!!
Es esto parte de la campaña electoral??
La Junta Electoral Central, dictaminó anoche que se tenían que desalojar las concentraciones para la jornada de Reflexión. Precisamente esto invita a reflexionar y a comprender que así no vamos bien!!
Todas las reformas de Empleo y subsidios se han encaminado a recortar a los mas desprotegidos, mientras se continuan haciendo obras farónicas que no tienen un aprovechamiento general cercano, mientras se da de lado a un proyecto que reactivaría en buena manera la economía como es el corredor mediterráneo.
Todo ese cabreo, esa negatividad se va a dejar ver en las urnas este domingo, y va a resultar un voto de castigo para los actuales gestores; si los votos en blaco computaran ... ó si una abstencion mayoritaria invalidara los comicios ...
Pero de momento no es así, y , como lo cortés no quita lo valiente, Yo iré a votar (a quien crea conveniente) , pero por un motivo muy simple;
“ Los de siempre votan siempre a los de siempre”
Un descenso de votos de tipo progresista, da un mayor porcentaje proporcional a los otros , que no fallan nunca en ir a votar.


Estas son algunas de las reivindicaciones oidas ayer tarde en la asamblea de Terrassa:
“ Reforma de la Ley Electoral”
“ Mayor control de la gestión bancaria”
“ Devolución íntegra de los rescates bancarios”
“ Condonación de la hipoteca tras la entrega de la
propiedad “
“Integrar los pisos desocupados en un regimen de
alquileres sociales”
“ Excluir de listas electorales a candidatos sujetos
a causas por corrupción”


Si la Constitución Española dice que todos tenemos derecho a vivienda digna , poder estudiar, y a un trabajo,
Que se cumpla la Constitución!!!!!

jueves, 19 de mayo de 2011

Emocionante; ver que por fin el personal se ha decidido a salir a las calles a mostrar su descontento por la situación que vivimos. No es campaña política, no; es la demostración de que este tipo de sociedad, en que prevalece el interés comercial (económico) por encima de las personas es biológicamente insostenible.
Esta crisis, viene forjada por una especulación vergonzosa, que ha supeditado la política al capital rabioso; y ha dejado al ciudadano totalmente desamparado ante las maniobras de las altas finanzas.
Ahora estamos ahogados por hipotecas galopantes, con una tasa de paro descomunal, y quien trabaja sujeto a unas condiciones paupérrimas. Y los Gobiernos, aunque quisieran no pueden protegernos, pues tienen las manos atadas por el capital.
Control de la actividad bancaria; apartar a los políticos corruptos; recomponer el mercado de la vivienda; gestionas el empleo.

martes, 17 de mayo de 2011

UTOPÍA REAL, O DEMOCRACIA

Un buen toke de atención, esta manifestación en pleno ecuador de la municipales. Haya tenido myor o menor seguimiento, está claro que hay un móvil no político sino totalmente social.
Democracia, implica que la Política debe regir el funcionamiento de instituciones y sistema de gobierno, velar por el bienestar de los ciudadanos, y regular sus Deberes y Derechos.
Mientras tanto, la Economía, siempre supeditada a la Política, gestiona la capacidad de ganarse la vida de esos ciudadanos. En el momento en que hay diferencias tan obscenas en las ganancias de unos ciudadanos y otros, la sociedad se torna ecológicamente insostenible.
Esta manifestación, por su contenido y su desenvolupament, no está muy alejada del impulso que originó la primavera árabe, el reclamo era Justicia Social, que todo el mundo pudiera comer ( fue un aumento espectacular del precio del pan) y una mayor transparencia política.

miércoles, 11 de mayo de 2011

OPORTUNAMENT INOPORTÙ

La situación ha empeorado, las viejas ideologías han perdido peso, desvirtuadas totalmente por un desgaste provocado. Aun nos falta mucho por evolucionar, para llevar adelante esos idealismos casi perfectos con lo imperfectos (egoistas, materialistas, manipuladores) que aun somos. El Ser Humano, como grupo, tiene una tendencia identificativa de aglutinarse alrededor de un líder; como individuo, si nota que es líder, o tiene una pronta proximidad con éste, ya se encumbra por encima de los demás individuos, algo natural pues aun somos predadores. En este punto, la ideología sobre la cual nos desenvolvemos, empieza a estar al servicio de nuestro ego, por lo que se inicia su prostitución. A partir de este punto, ya solo es otro episodio más de la eterna lucha por el poder. La manera en que está evolucionando el entorno social,es muy clara: Se vacían de contenido las ideologías, y los aglutinadores sociales, amén de individualizar al personal absorviéndolo en la vorágine consumista.Los medios de comunicaciçon, dan una visión simplista de los hechos que forman su contenido; los políticos hacen afirmaciones obvias de estos hechos. Preo malintencionadas, pues dejan un espacio nuy grande que es el que de verdad se utiliza para llenar de tesis popùlistas. Ahí viene la verdadera manipulación, al haber asentido un comentario obvio, en principìo, por inercia, seguimos asintiendo la segunda parte del mismo comentario; Y, no nos damos cuenta de que estamos firmando nuestra sentencia de muerte, o cadena perpetua. Entregamos las llaves de nuestra libertad a unos gestores que sòlo s les interesa tenernos bien sujetos para ser su carnaza, y no es necesario ni tenernos bien alimentados, sino todo lo contrario, contra las cuerdas